Ontstaan

<-Home

Onze naam is afgeleid van het woord bezemheide (Calluna Vulgaris) maar in het lokale dialect zegt men bessemaai. Bezemheide is een heide plant die in de zomer mooi bloemt en in de Kalmthoutse Heide nog te bewonderen is. Het is tevens de benaming van een wijk in Kalmthout die vroeger zelfs zijn eigen voetbalploeg had. Het is langs de lijnen van het voetbalveld van Bezemheide Sport waar de basis werd gelegd voor de wielertoeristen club die in 2009 vaste vorm kreeg.Samen uit, samen thuis?, zo zou je het motto kunnen omschrijven van onze club. Traditioneel wordt er elke zondag gefietst en in de zomermaanden ook op woensdag avond.

Buiten de vaste ritten nemen we  af en toe ook deel aan toerritten in de buurt of wordt er voor de afwisseling een vooraf bepaalde alternatieve tocht gemaakt. Daarnaast zijn er in de loop van het jaar de wederkerende activiteiten om elkaar en onze partners ook buiten het fietsen om beter te leren kennen.

Bij voldoende deelnemers wordt er gesplitst in een A en B groep zodat ieder zijn gading vindt qua afstand en gemiddelde snelheid.

Afbeelding invoegen