Ritverslagen


Zondag 21 augustus - zondag 21 augustus 2016

10 flandriens aan de start vanmorgen die de regen en de wind trotseerden. Alleen de kasseistroken ontbraken nog om er een echte voorjaarsklassieker van te maken.


We vertrokken met de wind in de rug waardoor het tempo er van het begin aardig inzat. In de Verbindingsweg ter hoogte van de parking kreeg Christ een lekke band maar daar werd snel komaf mee gemaakt. De rit verliep verder via Nispen om dan terug langs het vertrouwde zondag parcours verder te rijden. Omdat Chris en Dirk als twee rasechte Brabantse trekpaarden de kop deden kon iedereen in het wiel vlot meedraaien. Onderweg pikten we nog twee groepjes op die maar al te graag in ons kielzog meereden.

 

Na de korte pauze aan de brug moesten we nog even de felle wind trotseren tot we na het passeren van Rilland het pad langs de Scheldedijk opdraaiden. Met de wind in de rug bereikten we daar zelfs vlotjes een snelheid van wel 40 km/u. Net voor aankomst in Kalmthout werden we nog even opgefrist door een mals regenbuitje. Gelukkig kregen we in het Volkshuis warme soep aangeboden waardoor we terug op temperatuur kwamen. Het verbaasde ons niet dat ze vandaag geen tafels op het terras hadden klaargezet. Het begon dan nog eens een paar keer flink te regenen, anders hadden we beslist vroeger thuis geweest.


Terug naar de vorige pagina >